Voeding

Hierboven kunt u de voeders per soort selecteren.

Aquariumvissen hebben net als mensen het juiste voer nodig. Elke vissoort heeft zo zijn eigen voorkeuren en behoeftes. Belangrijk is om de vissen te voorzien van het juiste voer zodat ze goed kunnen groeien tot mooie en gezonde vissen welke optimaal tot kleur zullen komen en zelfs over zullen gaan tot succesvolle kweek van mooie maar ook gezonde nakomelingen.

Plantaardige eters zoals Malawicichlides maar ook alle levendbarende soorten zijn plantaardige eters, het darmgestel is veelal langer om het plantaardige voedsel goed te kunnen verteren, echter als deze vissen teveel dierlijk voedsel binnen krijgen dan bestaat de kans dat dit al tot rotten overgaat in de darmen waaraan de vissen zelfs kunnen te komen overlijden.

Ook is er een verschil in grootte van het aangeboden vis, een gup zal tenslotte fijner voedsel tot zich nemen dan een grote meerval. het meest bekende voedsel is uiteraard het vlokkenvoer, uiteraard hebben we ook granulaat en korrelvoer wat compacter is. Daarnaast hebben we diverse soorten gevriesdroogde larven en uiteraard tabletvoer. Ook tussen tabletten kan er onderscheid gemaakt worden of deze voor plantaardige eters zijn of juist niet. veelal wordt er bij de hoogwaardigere groenvoertabletten gebruik gemaakt van het bestandsdeel spirulina, de zogenoemde spirulinatabletten. Echter dient er ook bij de tabletten gebruik gemaakt te zijn van de juiste samenstelling. Als wij groente nodig hebben wordt een bord vol met sperziebonen ook niet gewaardeerd, alles draaid om de verhoudingen.

Naast de kwaliteitsvoeders van de gerenomeerde merken zoals Sera, osi, jbl, aquatic-nature, hikari en Dennerle bieden we ook ons huismerk tabletvoer aan welke tot de goedkoopste tabletvoer gerekend mag worden wat er momenteel aangeboden wordt, desondanks is ons tabletvoer van hoogwaardige kwaliteit. Het wordt dan ook in Duitsland gefabriceerd met hoogwaardige grondstoffen. Dan horen we natuurlijk gelijk de vraag komen hoe Aqua-unlimited deze kwaliteits visvoer zo goedkoop kan aanbieden, het antwoord is heel simpel: we laten deze in bulk bij een grote gerenomeerde fabrikant fabriceren echter leveren we dit onder ons eigen label en zonder luxe potje. Vele L-nummer kwekers maar ook deze van ancistrussen en corydorassen en zelf proffesionele kwekers en groothandels weten de weg naar ons al te vinden voor het goedkoopste visvoer met ook nog eens de beste kwaliteit.

 

 

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel