Waterbereiders voor het aquarium

Waterbereider voor het aquarium

Water is het levenselement voor vissen en planten.

Optimale watercondities in het aquarium vormen niet alleen de basis voor gezonde, kleurrijke planten en vissen, maar zorgen ook voor een heldere blik in de wondere wereld van het water.

Aqua-unlimited biedt aquariumliefhebbers een hoogwaardige assortiment verzorgingsmiddelen voor helder en biologisch gezond water.

Een aquarium is een gesloten systeem. Met het voeren, worden er voortdurend voedingsstoffen toegevoegd. Door de uitscheidingsproducten van de vissen hopen zich in de loop der tijd talrijke afvalstoffen en algenvoedingsstoffen op, die zelfs door het allerbeste filter niet kunnen worden verwijderd. De plantengroei kan – ondanks voldoende bemesting – gaan stagneren. Nu krijgen hinderlijke algen vrij spel.
In de natuur worden deze afval- en remstoffen door het stromende water afgevoerd. In het aquarium kunnen ze door het regelmatig gedeeltelijk verversen van water worden verwijderd. Deze regelmatige watervernieuwing is van cruciaal belang voor het probleemloos functioneren van het aquarium.
Vers leidingwater is echter niet direct geschikt voor het aquarium, omdat het voor vissen en planten gevaarlijke stoffen kan bevatten. Anderzijds ontbreken belangrijke ingrediënten uit natuurlijke wateren, bijv. humusstoffen, sporenelementen en organische colloïden.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel