Verlichting

Aquariumverlichting is al jaren in ontwikkeling, vroeger gebruikte met de 'gewone' tl-buis vanuit de bouwmarkt want dit werkte toch ook...., al snel ontwikkelde de fabrikanten aquariumproducten ook speciaal ontwikkelde tl lampen welke een beduidend hoger rendament behaalde in het aquarium. Betere biotoopverlichting leidt tenslotte tot een gezonder aquarium met minder algen. Uiteraard indien men gekozen heeft voor een beplant aquarium zullen de planten kwalitatief beter kunnen groeien.

Ook de algehele techniek staat niet stil, moesten we vroeger (en dit is nog niet eens zo heel lang geleden) nog gebruik maken van t8 - tl lampen (de dikkere) welke bij voorkeur werden voorzien van reflectoren konden we al snel de overstap maken naar de t5 tl lampen welke dieper in de bak wisten door te dringen (ook zonder reflector al bleef een reflector ten allertijde raadzaam bij tl verlichting) en minder verbruik hadden. Momenteel zijn we in de ban van Led verlichting welke een hoger rendament hebben tegen minder verbruik (gemiddeld zo'n 40-60% minder energieverbruik) en een langere levensduur van zo maar 30.000 - 50.000 branduren en meer (zo maar een zeven tot tien jaar bij gemiddeld gebruik).

Net als in het begin stadium met tl-buizen ging de techniek zo snel dat de aquariumfabrikanten niet genoeg tijd hadden om aan de vraag te voldoen. Zo zijn er diverse (basis) merken welke basis led verlichting aanbieden als aquariumverlichting. Echter als u een kwalitatief hoogwaardige led verlichting zoekt komt u al snel bij gerenomeerde merken als JBL terecht, deze hebben de kwaliteit en ontwikkeling voorop gesteld om u de beste LED AQUARIUMVERLICHTING aan te bieden, uiteraard kunt u ook deze bij aqua-unlimited.nl goedkoop online bestellen zodat u de beste verlichting boven uw aquarium hebt een een voordelige prijs.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel