Eheim onderdelen 2224

Eheim onderdelen 2224 proffesional

In opvolging van de succesvolle ronde potfilters introduceerde Eheim een gewaagde nieuwe filter met een vierkante pot. Deze kreeg de naam Proffesional en was leverbaar in 4 groottes. Deze kregen als typeaanduiding 2222, 2224, 2226 en de 2228. Tevens waren deze verkrijgbaar met een interne verwarming waardoor de typenummers van de 22- serie een 23-serie kregen. De zgn thermo versies hadden dan ook de typeaanduidingen 2322, 2324, 2326 en de 2328. Ook deze filters wisten het succes voort te zetten mede dankzij hun wederom onverwoestbare motor, gebruiksvriendelijkheid en gunstige prijs. Uiteraard vanaf de introductie van dit filter levert Strijker aquarium alle Eheim onderdelen 2224 en kent deze filters inmiddels door en door.Eheim onderdelen experience 2224 2424

Eheim onderdelen 2224 worden terug genomen in de productie.

Op een gegeven moment kreeg de proffesional serie een opvolger welke nog gebruiksvriendelijker zou moeten zijn en kreeg hiermee de naam Eheim proffesional 2. Zoals het altijd gaat worden de productie van de oude generatie potfilters stopgezet zodra deze opgevolgd is. Echter een goede 15 jaar na dato bleek er nog steeds veel vraag te zijn naar de basisversie. Dit heeft ertoe geleid dat de proffesional terug kwam onder de naam Experience 150/ 250 / 350. De Eheim onderdelen 2224 en van de andere types bleven gelijk aan elkaar echter doordat niet alleen de naam veranderde zijn ook de typenummers veranderd. Waar voorheen gerefereerd werd naar de Eheim onderdelen 2224 wordt er nu gerefereerd naar Eheim onderdelen 2424 / experience 250. Ditzelfde geldt voor de 2222 welke 2422 / experience 150 is geworden en de 2226 is de 2426 / experience 350 geworden. Kortom identieke filters welke uitsluitend een nieuwe naam en typenummer hebben gekregen maar alle onderdelen gewoon uitwisselbaar zijn. Strijker aquarium levert dan ook de Eheim onderdelen 2224 tbv zowel de oude als nieuwe generatie. Wij kijken dus niet alleen wat standaard door Eheim geadviseerd wordt in het boekje maar ook naar wat er toepasbaar is. Tenslotte wist Eheim tentijde van het schrijven van de gebruiksaanwijzing nog niet dat er ruim 20 jaar later nog steeds hetzelfde filter gemaakt zou worden, ookal onder andere nummers.

Eheim onderdelen 2224 vs Eheim intervalfilters.Eheim onderdelen kopen online

Eheim interval onderdelenIn dezelfde periode van de proffesional lijn werd er ook de intervalfilter van Eheim geproduceerd. Dit filter zou een hoger rendement hebben voor de huisvesting van bacteriën door de extra verrijking van zuurstof in het filtersysteem. Ook al was dit filter uiterlijk anders, motorisch is hij gelijk aan de eerste generatie vierkante filters. Dus Eheim onderdelen 2224 zijn ook toepasbaar op de intervalfilters. Aangezien de intervalfilters nooit in de kleinere versies geproduceerd zijn moeten we deze vergelijken met de grotere versie de achterste 2 cijfers (26/28) van de interval filters zijn gelijk aan deze van de proffesional. Echter let wel op dat de afsluitringen, potringen maar ook bijvoorbeeld de adapter NIET uitwisselbaar zijn.

 

Kan ik zelf de Eheim onderdelen 2224 vervangen?

Eheim intervalfilter onderdelenZoals bij de meeste potfilters welke Eheim gemaakt heeft zijn de kapotte onderdelen veelal eenvoudig door de consument te vervangen. Deze onderdelen zijn allemaal eenvoudig bereikbaar en zijn meestal zonder specifiek gereedschap te vervangen. Mocht u er toch niet uitkomen bij reperatie van uw Eheim onderdelen 2224 mag u uiteraard altijd om hulp vragen per email of gewoon langs komen in onze winkel in Rotterdam waarbij we u hierbij graag doen helpen. Onze medewerkers kunnen veelal het door u gekochte onderdeel snel vervangen zodat de kapotte pomp weer als zo goed als nieuw mee huiswaarts kan.

 

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel