Waarom een aquarium filter extern gebruiken en welke kiezen?

De voordelen van een aquarium filter extern te gebruiken.


Korte uitleg over hoe een aquarium filter extern te gebruiken.


 Om uw aquariumwater in balans en uw aquarium schoon te houden, heeft u een aquariumfilter nodig. Veel mensen kiezen ervoor een aquarium filter extern aan de buitenkant van de bak te gebruiken omdat u er zowat niets van ziet in het aquarium. Deze aquarium filter extern gebruiken, betekent dat hij in de buurt van het aquarium wordt geplaatst of aan de buitenwand vastgemaakt. Het zijn vaak zeer krachtige apparaten en vooral ideaal voor grotere aquariums. Bovendien, als u een aquarium filter extern plaatst, neemt dit geen ruimte in de bak in en kunt u meer vissen en planten plaatsen. Vaak heeft het filter een eenvoudig kliksysteem waardoor u het aquarium filter extern gebruikt en gemakkelijk uit elkaar kunt halen voor onderhoud. Een aquarium filter extern naast of onder het aquarium zorgt er ook voor dat het filter sneller en makkelijker te onderhouden is en u hoeft de bewoners niet te storen. Ze zijn vaak wel wat duurder, maar een aquarium filter extern geplaatst, heeft heel veel ruimte voor biologisch filtermedium en ze gaan vaak veel langer mee. Door het grote volume aan filtermedium in de externe filters blijft uw aquarium langer schoon en uw biotoop stabieler. Een aquarium filter extern, kan wel voor problemen zorgen als er gebreken zijn, dit kan bijvoorbeeld lekkage en waterschade veroorzaken. U moet er dus voor zorgen dat u de filterslangen, koppelingen, bochten, regelmatig controleert wanneer u het aquarium filter extern heeft geplaatst.

Het oudste aquarium filter extern te gebruiken, is de bioloog filter. Deze bestond al voordat er sprake was van de hedendaagse potfilters. Het waren grote bakken ingedeeld in kamers en opgevuld met sponzen. Ze worden vandaag nog gebruikt voor grote aquariums en vijvers.

Tegenwoordig is het bekendste en meest gebruikte aquarium filter extern te gebruiken, zoals hierboven al even genoemd, de potfilter. Deze potfilter is een zeer goede oplossing en verkrijgbaar in alle kleuren en maten. Het aquariumwater wordt gefilterd in een pot die onder of naast het aquarium staat. De grootte en de capaciteit moet u kiezen in functie van de inhoud van het aquarium.

De standaard potfilter wordt aangeboden door veel verschillende merken waaronder Oase, Eheim, Sera, JBL. De Oase en Eheim worden ook geleverd als een Thermo filter met een regelbare interne verwarming om een onverstoord zicht op de onderwaterwereld te behouden en een optimaal temperatuurniveau. Het verwarmingselement en de thermostaat zijn in het filter gebouwd. Er worden ook extra’s geleverd met zoals ontkoppelings knoppen om de slangen lost te koppelen, voorfilters die het meest grove vuil tegenhouden, bodemfilters, diffusers ofwel opzetstukjes die op het einde van de buis geplaatst worden waarlangs het water weer in het aquarium komt. Door een meegeleverd luchtslangetje, waarvan het uiteinde boven water moet uitsteken, wordt er extra lucht in het aquariumwater geblazen.

Daarnaast is er ook een aquarium filter extern te gebruiken met UV. Die UV filter zorgt voor kristalhelder water en bestraalt het te filteren water met UV-C tegen ziektekiemen, parasieten en verspreiding van algen, daardoor wordt de kans op ziekten en infecties voor de vissen ook verminderd.
 

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel