Aquarium hout kopen? Breng rust en sfeer in uw aquarium

Aquarium hout kopen voor een natuurlijke uitstraling van uw aquarium. 


U wilt aquarium hout kopen? Wat uitleg om u op weg te helpen

Bezint eer ge begint, is een welbekende uitdrukking. Dit geldt voor veel dingen en zeker ook als het gaat om aquarium hout kopen. Daarom geven we op deze pagina wat uitleg over aquarium hout kopen en waar u op moet letten.

Voor het inrichten van uw aquarium zijn heel wat mogelijkheden beschikbaar maar wanneer u voor een natuurlijke uitstraling wilt gaan, kiest u het best voor materialen die in de natuur te vinden zijn, zoals hout. Mooi aquarium hout kopen voor uw aquarium en dat plaatsen binnen een zelf bedacht natuurgetrouw thema. Wat wilt u nog meer?

Aquarium hout kopen als decoratie voor uw aquarium heeft, buiten het feit dat het natuurlijk is, ook nog andere voordelen. Zo kunt u hout bijvoorbeeld eenvoudig vast lijmen waardoor het op zijn plek blijft staan. Hout heeft ook vaak veel takken waarin kleinere dieren zich goed kunnen verstoppen, wat de stress verminderd voor deze diertjes omdat ze hun eigen plek hebben of ze kunnen er een plaats in vinden om te broeden.

Bovendien kunt u aquarium hout kopen om alle technische apparaten zoals filters, verwarming etc. op een zo natuurlijk ogende manier te verbergen.

Veel aquariumhouders vinden het leuk om te pronken met hun aquarium en gaan daarom mooie grote en kleinere stukken aquarium hout kopen. Het is natuurlijk ook heel indrukwekkend dat bruine hout en de heldere groene flora tussen en op het hout (zoals mos), het geeft een verbazend mooi contrast weer. Iets om trots op te zijn als u het goed heeft gedaan.

Wilt u aquarium hout kopen, dan is het goed om te weten welk hout er beschikbaar is. Daarom beschrijven we hier de drie meest gebruikte soorten.

Kienhout. Dit hout is een verzamelnaam van veel soorten hout en komt van bomen die lang geleden in het water terecht kwamen. Het is vaak smal hout, gladder, fijner van structuur en lichte, deze worden ook vaak aangeduid als “slagtanden”. Als u het in water legt kan het water iets bruiner kleuren door de looizuren die het hout vrij geeft.

Mopanihout. Dit hout komt uit de Savanne. Het zwaarste hout dat u kunt vinden voor uw aquarium en dus onmiddellijk te gebruiken. U herkent dit hout doordat het twee kleuren heeft. Lichtbruin aan de ene kant en donkerbruin aan de andere.

Mangrove hout ofwel tropisch wortelhout. Mangrove hout is ook redelijk zwaar maar zakt daarom niet persé direct naar de bodem. Het is meestal wat grover/ massiever in de mooiste vormen met vaak ook vele inrichtings- en schuilmogelijkheden. Zoals elk natuurlijk stuk hout kan ook dit hout looizuren afgeven die het water bruin kleuren.

Houdt bij het aquarium hout kopen rekening met de grote van uw aquarium. Té groot aquarium hout kopen, voor een té kleine bak is niet zo’n goed idee. Plaats grote stukken hout op de bodem van de bak voordat u de bodemgrond er in legt. Dit voorkomt dat het hout later wegglijdt. Gaat u aquarium hout kopen, denk eraan dat hout kan blijven drijven. Begin dus niet enthousiast uw aquarium in te richten, plantjes te planten, etc. want u zou de eerste niet zijn die na het vullen van de bak tot de conclusie moet komen dat het hout gaat drijven en alles weer loskomt.

Wilt u meer diepte in uw aquarium, plaats de grote takken dan voor- en de kleine takken achteraan.

Omdat hout een natuurproduct is, is elk stuk anders van vorm.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel