aquarium decoratie

Hoe begin ik met aquarium decoratie?

Wat kunt u allemaal gebruiken als aquarium decoratie? Zijn er dingen die er helemaal niet in thuis horen? Strijker Aquarium zet de do’s en don’ts voor u op een rijtje. Aquariumdecoratie kopen

  • Hoe begint u er aan?
  • Welk aquariumsubstraat kiest u?
  • Echte planten of nep?
  • Wat zijn de do’s en don’ts?

U heeft uw perfecte aquarium, compleet met alle filters en toebehoren.  U heeft een test-kit klaar om de kwaliteit van het water te controleren. Daarbij komt een lijst met vissen die u in uw verzameling zou willen hebben. Dus, hoe gaat uw aquarium decoratie eruit zien? Geloof het of niet, hier komen veel mensen in de problemen. Velen raken zo enthousiast bij aquarium decoratie dat ze de bodem van het aquarium overbevolken.

Hoe begint u er aan?

Dit is uiteraard niet echt goed. Dit maakt niet alleen het onderhoud aan het aquarium moeilijker maar het ziet er ook rommelig uit. Met dat in gedachten, hoe kiest u uw aquarium decoratie? Dit is het moment om creatief te zijn, want er is zodanig veel keuze. Wij hebben een hele goeie tip: begin bij de bodem en werk uw weg naar boven toe, zo krijgt u uw aquarium decoratie op een georganiseerde manier klaar.

Welk aquariumsubstraat kiest u?

Het eerste dat u moet overwegen, is welk soort substraat u gaat gebruiken. Er zijn veel verschillende opties. Wilt u een zandbodem? Hoe zit het met fijn grind, of grof? U kunt zelfs kleine stenen gebruiken. Wilt u glazen steentjes gebruiken? Heeft u liever dat de aquarium kleurrijk, of eerder natuurlijker is? Uw aquarium decoratie kan alle kanten op. Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een substraat zijn uw vissen en planten. Soms bepaalt het type vis u heeft, welk soort substraat u gaat gebruiken. Als uw vissen zoals een kuhlii of corydoras wilt, moet u een niet scherpe bodem hebben. Deze vissen zullen het grootste deel van hun tijd op de bodem doorbrengen, en als u een scherpe ondergrond heeft, zullen ze hun lichaam/ baarddraden hieraan beschadigen, wat uiteraard slecht voor ze is. Als u kiest voor een beplant aquarium is tevens ook goede voedingsbodem aan te raden onder het substraat.

Echte planten of kunst?

Planten zijn een zeer populaire onderdeel van aquarium decoratie. Sommige mensen vinden ze leuk omdat ze kleur toevoegen aan de tank. Anderen voegen ze toe omdat planten in veel zoetwateromgevingen voorkomen en het aquarium een natuurlijker gevoel geven. Tevens hebben ze een nuttige functie voor het evenwicht. Als u naar onze aquariumspeciaalzaak in Rotterdam komt, ziet u een breed scala aan keuze als het gaat om aquarium decoratie. Een steeds groter publiek gebruikt plastic planten in plaats van of naast de levende als decoratie. Waarom? De plastic planten zijn vaak kleurrijker dan echte planten, in kleuren die niet in de natuur voorkomen. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden en ze kunnen niet sterven. En, net als echte planten, bieden ze de vis een plek om zich te verbergen.

Wat zijn de do’s en don’ts?

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het uitzoeken van aquarium decoratie. U moet precies weten hoe groot uw aquarium is. U moet ook rekening houden met al het andere dat u misschien al hebt. Het laatste waar u aan moet denken, is hoe u wilt dat uw aquarium eruit moet zien. Veel mensen vinden het moeilijk als het gaat om het uitkiezen van decoratie.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel