Waar moet u op letten als u CO2 aquarium aansluiten gaat.

Welk systeem moet u gebruiken als u CO2 aquarium aansluiten wil.

CO2 aquarium aansluiten noodzakelijk voor de planten in uw bak?

Heeft u besloten om over te stappen op een CO2-systeem om uw plantjes van koolstofdioxide te voorzien? Dan heeft u daar goed aan gedaan. Maar denk er bij het CO2 aquarium aansluiten aan dat te veel CO2 dodelijk kan zijn voor uw vissen. Daarom zal een goed systeem CO2 aquarium aansluiten u goed op weg helpen.

Er bestaan heel wat apparaten op de markt om CO2 in uw aquarium te injecteren zoals CO2 reactors, atomizers, diffusors, CO2 ladders. Maar welk systeem is het meest efficiënt en voor uw aquarium het meest geschikt?

Bijna ieder CO2-systeem beschikt over een drukregelaar en een naaldventiel. De drukregelaar regelt de druk uit de fles tot het gewenste niveau. Bij het CO2 aquarium aansluiten, wordt deze op de fles geschroefd. De drukregelaar heeft aan de voorkant een draaihendel. Het naaldventiel is een kleine draaiknop aan de zijkant waarmee u meer of minder CO2 injecteert in het aquarium. De injectiesnelheid wordt gemeten in bubbels per seconde.

Wat u ook best kunt aanschaffen als u CO2 aquarium aansluiten gaat, is een magneetventiel en een bellenteller. Met een magneetventiel wordt ‘s nachts de CO2 afgesloten en ’s morgens weer opgestart want ’s nachts gebruiken planten geen CO2. De bellenteller telt het aantal CO2-bubbels die uit het systeem komen. Zo weet u ongeveer hoeveel u heeft toegevoegd.

Bij het CO2 aquarium aansluiten, kunt u ook kiezen voor één of twee manometers. De ene geeft de werkdruk aan en de andere geeft aan hoeveel CO2 er nog in uw fles zit.

Zoals u hierboven al kon lezen, bestaan er verschillende methodes om CO2 toe te voegen aan uw aquarium. Het goedkoopste systeem van CO2 aquarium aansluiten en het gemakkelijkste is de Dennerle Flipper of Ladder. Maar deze ladders geven grote bubbels af die niet goed oplossen en aan het wateroppervlak worden achtergelaten. Niet zo efficiënt dus en verspilling van CO2. CO2 aquarium aansluiten met welk systeem? Tips en tricks voor CO2 aquarium aansluiten

De CO2 diffusor is een mooi apparaatje dat zeer kleine bubbels geeft die worden meegetrokken door heel het aquarium en dan aan de bladeren van de planten blijven plakken waardoor de CO2 beter wordt opgenomen. De diffusor is van glas dus wees voorzichtig bij het CO2 aquarium aansluiten dat het niet breekt en u zult deze wat vaker moeten schoonmaken. Als u kiest voor een diffusor, investeer dan ook in een goede watercirculatie anders kunnen de bubbels uw plantjes niet bereiken.

Een atomizer geeft een soort mist van bubbels. Het zijn nog kleinere bubbels dan bij de diffusor wat maakt dat hij nog efficiënter is. CO2 aquarium aansluiten gebeurt bij dit systeem bovendien rechtstreeks op de UIT slang waardoor de verspreiding van de bubbels beter is. De regelaar moet wel een hoge werkdruk aankunnen en net als de diffusor moet hij regelmatig schoongemaakt worden.

De meest populaire methode als het gaat om CO2 aquarium aansluiten, is de CO2 reactor. Dat komt omdat hij ontzettend efficiënt is. U plaatst dit buisachtige element vol met materiaal tussen de filterstang. Bij dit systeem ziet u bijna geen bubbels omdat de CO2 goed wordt opgelost.

Na het CO2 aquarium aansluiten is het héél belangrijk dat u de eerste paar dagen het gedrag van uw vissen en garnalen in het oog houdt. Ziet u ze happen naar lucht, zich verstoppen of wild heen en weer zwemmen, is de CO2 waarde waarschijnlijk te hoog en moet u minder toevoegen!

Vervang een lege fles direct, want een CO2-tekort kan algen veroorzaken. Houd daarom altijd een fles in reserve, dan kunt u die aansluiten terwijl u de andere laat vullen bij ons, klaar terwijl u wacht.

CO2 aquarium aansluiten, is niet zo moeilijk maar wel heel erg belangrijk als u een gezond en helder aquarium wilt.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel