Een elegant BiOrb aquarium als eyecatcher in uw interieur.

De milieuvriendelijke werking van een BiOrb aquarium.

Wat zijn de voor- en nadelen van een BiOrb aquarium?

Als aquarium liefhebber heeft u vast en zeker al eens gehoord van een BiOrb aquarium. Een BiOrb aquarium is, naast het feit dat het een geweldig modern design heeft, vooral enorm gemakkelijk in gebruik. Het is een combinatie van design, techniek en aquarium. Het geeft uw woonruimte een elegante uitstraling en is een echte eyecatcher. Dit aquarium is te verkrijgen in verschillende modellen en is ontwikkeld voor mensen zonder ervaring of voor mensen die op zoek zijn naar een mooi aquarium maar weinig tijd willen besteden aan het onderhoud. Een BiOrb aquarium heeft een klein formaat en is gemaakt van acryl. De werking van een BiOrb aquarium is gebaseerd op een filtersysteem en voorzien van speciale Ledverlichting.

BiOrb aquarium, design, techniek en aquarium. BiOrb aquarium, een streling voor het oog.De circulatie in dit soort aquariums zorgt voor een hogere zuurstofconcentratie dan in een normaal aquarium. Het water stroomt door de luchtstroom heen. Dankzij de interne filtercartridge en het keramisch filtergesteente hoeft u het BiOrb aquarium niet meer elke week schoon te maken. Het aquariumwater wordt innovatief gefilterd, zonder schade aan het milieu toe te brengen. Door middel van zuurstof wordt het water door poreus keramisch gesteente gestuwd wat werkt als een biologisch filter. De bacteriën hechten zich hierbij in het gesteente en filteren het afval uit het aquarium. De filtercartridge moet slechts om de 4 tot 6 weken worden vervangen, afhankelijk van het formaat van het aquarium en de bezetting.

Zoals alles heeft ook een BiOrb aquarium zijn voor- en nadelen. Voordelen van een BiOrb aquarium zijn dat deze sterker, lichter en veel transparanter is dan een doorsnee aquarium omdat het van acryl is gemaakt. Bovendien is de filter cartridge bijna onzichtbaar en deze moet niet zo vaak vervangen worden. Daarnaast heeft de verlichting vele mogelijkheden, past het aquarium in elk interieur, is onderhoud eenvoudig en gebruiken de ledverlichting en luchtpomp elk maar 3 watt, wat natuurlijk lekker zuinig is en vooral duurzaam.
Biorb aquarium kopen online
Nadelen zijn dat het een klein aquarium is en u beperkt bent in het aantal bewoners dat u erin kunt houden. Ook is het moeilijk om aquariumplanten te houden i.v.m. de verlichting, en schoonmaken is ondanks dat het niet zo vaak hoeft te gebeuren een heel gepriegel.

Net als bij een ander aquarium moet u een BiOrb aquarium uit direct zonlicht houden, anders krijgt u last van algen.

Zoals reeds beschreven bij de nadelen moet u extra aandacht besteden aan welk soort vissen of planten u in het BiOrb aquarium wilt plaatsen. Te grote of te veel vissen hebben tot gevolg dat er zich algen vormen of dat er ziekten uitbreken wat maakt dat de vissen uiteindelijk sterven. Plaats daarom alleen maar kleine visjes zoals guppy’s of garnalen en slakken in het BiOrb aquarium. Probeer zoveel mogelijk vissen van dezelfde soort aan te schaffen. Plaats maximaal drie verschillende soorten samen en ga op voorhand na welke soorten het best bij elkaar passen. Wat de planten betreft, maakt u het best een selectie van kleine planten zoals bijvoorbeeld Java mos en Javavaren. U kunt ook leuke nep sierplanten bij de vissen plaatsen.

Is uw interesse gewekt voor de aanschaf van een BiOrb aquarium maar weet u niet waar te beginnen? Bij Strijker Aquarium geven de medewerkers met kennis van zaken en passie en in begrijpelijk taal antwoord op al uw vragen en krijgt u eerlijk advies op maat.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel