Dennerle Co2 fles

Waarom zou ik voor een Dennerle Co2 fles kiezen voor mijn aquarium?

Welke Dennerle co2 fles kopen?Dennerle co2 kopen

De Dennerle co2 fles is verkrijgbaar in verschillende varianten, hierbij maken we het verschil in de toepassing van het te gebruiken systeem. Allereerst kunnen we onderscheid maken tussen de metalen varianten welke een kleine schroefdraad aansluiting hebben, de zogenoemde wegwerpflessen ofwel vervangflessen welke NIET hervulbaar zijn en de hervulbare systemen welke een grotere schroefdraad aansluiting hebben. Tevens leveren we de kunststof Dennerle co2 fles welke gebruikt wordt voor de starterssets. Deze werken middels het zgn biogistingssyteem en zijn slechter te doseren en uitsluitend geschikt voor de kleinere aquariums. Deze laten we hieronder dan ook buiten beschouwing.

Wat is het verschil tussen een Dennerle co2 fles en deze van andere merken? 

Het antwoord hierin is niet eenduidig, volgens de wet moeten alle co2 flessen gekeurd worden om de veiligheid te waarborgen, we werken tenslotte met een grote druk (tot wel 250 bar) in deze flessen en we willen niet dat deze zouden kunnen ontploffen op het moment dat deze per ongeluk omgestoten wordt oid. Ondanks deze verplichte Europese keuring zijn er nog steeds mensen van mening dat deze (veel goedkoper) zelf zo’n fles kunnen maken door gebruikmaking van oude metalen drukflessen zoals deze voor andere toepassingen ooit gebruikt zijn, vaak wordt er dan gebruik gemaakt van ‘overjarige’ brandblussers. Aangezien ze niet meer geschikt/ goedgekeurd zijn voor hun toepassing zijn deze voor weinig aan te schaffen en deze worden dan voorzien van een aansluitkraan (al dan niet met overdrukventiel) met een beetje teflontape ertussen. Wij adviseren nooit gebruik te maken van dergelijke systemen, veiligheid staat bij ons voorop. Tevens kan je je afvragen of die paar tientjes besparen opweegt tot het te lopen gevaar.

Als we dan terug gaan naar de co2 flessen zoals deze aangeboden worden in de winkels zit hiertussen onderling ook nog vaak verschil in kwaliteit. Dit resulteert vaak bij de zogenoemde ‘budget’merken in sneller slijtende schroefdraden of makkelijker lekkende kranen. Dit levert niet alleen gevaarlijke situaties op tevens zal een beschadigd schroefdraad tevens ervoor kunnen zorgen dat niet alleen de schroefdraad van de fles beschadigd raakt maar ook deze van de manometer/ drukregelaar. Indien dit alles na een aantal jaar al vervangen dient te worden dan lopen de kosten alsnog onnodig hard op. Vaak wordt er dan ook gekozen voor Duitse fabrikanten van gerenommeerde merken welke de kwaliteit volgens de hoogste normen hanteert. Strijker aquarium kiest er dan ook met name voor om de kwaliteit van de Dennerle co2 fles. Alle hervulbare Dennerle Co2-flessen bestaan uit hoogwaardig staal en zijn uit een stuk gesmeed. Ze voldoen aan alle Duitse en Europese voorschriften. Elke afzonderlijke fles wordt TÜV-gekeurd met 250 bar. Met overdrukbeveiliging en veiligheidsbeugel.

Dennerle kopenKiezen we voor een wegwerp of hervulbare Dennerle co2 fles?

Ondanks dat de keuze geheel bij u ligt adviseren we veel van onze klanten om te kiezen voor de kostenbesparende variant van de hervulbare Dennerle co2 fles. Deze flessen zijn in aanschaf misschien duurder maar dit verdient zich snel terug. Vaak wordt er gekozen voor de wegwerpflessen aangezien vele winkels zelf geen co2 flessen kunnen vullen en deze moeten opsturen waardoor u lang op uw gevulde fles moet wachten en hierdoor eigenlijk al standaard over 2 flessen dienen te beschikken omdat het aquarium (zowel de waterwaardes als de planten) het ontbreken van co2 toevoeging aantal dagen en soms zelfs nog langer zonder co2 niet kan waarderen. Bij Strijker aquarium doen wij uw hervulbare fles gelijk vullen in onze winkel waardoor u niet onnodig lang hoeft te wachten hierop. Tevens bespaard u per vulling van zo’n 500gram al zo’n 15euro per keer! Dit verschil zit hem er puur in dat u bespaard in de aanschaf van een nieuwe wegwerpfles welke u na gebruik weer weg kan gooien. Dit is niet alleen belastend voor uw portemonnee maar ook voor het milieu! Indien u reeds een co2 systeem heeft gekocht als wegwerp biedt Strijker aquarium tevens adapters aan waardoor u uw manometer/ drukverdeler met een kleine schroefdraadaansluiting alsnog kunt aansluiten op uw nieuwe Dennerle co2 fles. Deze fles is te koop in een 500grams uitvoering (wat veel wegwerpflessen ook zijn) en deze van 2kg. Uiteraard worden de nieuwe Dennerle co2 fles klaar voor gebruik verkocht incl een eerste co2 vulling.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel