jbl co2 systeem

Het JBL Co2 systeemJBL co2 systeem kopen

Wat is een jbl co2 systeem?

Een Jbl co2 systeem geeft co2 af aan het water om goed te begrijpen wat een co2 systeem doet is het ook belangrijk om te weten waarom co2 toevoegen in een aquarium goed kan zijn. vrijwel alle planten op aarde gebruiken co2 als basis om mee te groeien. Co2 bestaat deels uit koolstof, koolstof gebruikt de plant om mee te groeien. Daarom besluiten veel mensen een jbl co2 systeem aan te schaffen. Naast dat co2 een bouwstof voor planten is vinden algen co2 ook minder fijn. Wanneer er sprake is van een algen plaag kan het dus zomaar zijn dat er een tekort is aan co2 in het water. Vaak is een tekort aan co2 al te zien aan een aantal dingen zoals:

  • slecht groeiende planten
  • te kleine bladeren
  • misvormde bladeren (hieronder vallen ook gaten in de bladeren)
  • mindere kleur van de planten

Sommige mensen kiezen er voor om vloeibare co2 toe te voegen aan het aquarium dit omdat dit vaak goedkoper is dan een volledig systeem. Echter kost vloeibare co2 ook geld en kan dit per jaar al snel oplopen tot een dure uitgaaf. Ook zit er nog een nadeel aan het toevoegen van vloeibare co2 wanneer planten eenmaal gewend zijn aan het toegediend krijgen van co2 zullen ze hier moeilijk vanaf komen planten passen zich namelijk aan naar de hoeveelheid co2 in het aquarium. Hierom moet er dus consequent omgegaan worden met vloeibare co2.

Verschil aquarium co2

Wat doet een jbl co2 systeem?

Zoals eerder aangegeven voegt het jbl co2 systeem co2 toe aan het aquarium water. Er zijn verschillende jbl co2 systeem sets  verkrijgbaar. De grote van de set heeft vooral te maken met de grote van de co2 fles. Vaak staat er een grotere fles onder een groter aquarium. Een grotere set betekend ook uitgebreidere mee geleverde artikelen. Bij een groter jbl co2 systeem zit ook een controller deze controller berekend door middel van de ph en de kh de hoeveelheid co2 aanwezig in het aquarium. Deze controller voegt ook de juiste hoeveelheid co2 toe aan het aquariumwater. Ook zijn de co2 sets uitbreid baar met extra onderdelen zoals de controller of een diffuser. Ook zijn er wegwerp flessen verkrijgbaar het nadeel van deze flessen is dat u elke keer wanneer uw fles leeg is een hele nieuwe fles moet aanschaffen. De navulbare flessen kunnen zoals de naam al zegt nagevuld worden bij een aquariumspeciaalzaak zoals Strijker Aquarium. De na vullingen zijn in verhouding met de wegwerpflessen veel goedkoper. Zeker op langer termijn zijn de navulflessen dus goedkoper dan de  standaard wegwerpflessen.

Complete co2 set kopen

Is het jbl co2 systeem voor u geschikt?

Het jbl co2 systeem is uitermate geschikt voor mensen die net beginnen met het toevoegen van co2. Dit omdat de jbl systemen zeer gebruiksvriendelijk zijn. Ook is het systeem een favoriet onder aquarianen die al langer in de wereld van co2 zitten. dit omdat jbl bekend staat om zijn goede producten. Strijker Aquarium vertelt u graag meer over de jbl co2 systemen in onze winkel in Rotterdam.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel