jbl co2 controller

Jbl co2 controller aanschaffen Jbl co2 controller ph aansluiten

Wat is een jbl co2 controller

Een jbl co2 controller houdt een aantal dingen bij binnen het aquarium; namelijk de temperatuur van het water, De ph en de hoeveelheid co2 in een aquarium. Het systeem berekend dit automatisch doormiddel van de hoeveelheid pH die in het aquarium aanwezig is. Hierdoor weet de jbl co2 controller hoeveel co2 het aquarium nodig heeft. De jbl co2 controller voegt dan automatische de juiste hoeveelheid co2 toe aan het aquarium om tot de vooraf ingestelde hoeveelheid co2 te komen, ieder aquarium heeft namelijk zijn eigen eisen qua ph waardes. Zo houd de ene vis van wat zuurder water en de andere vis van meer “basis” Dit doet hij doormiddel van de jbl magneetklep. Die hij dan vervolgens open zet. De meet elektrode voor de pH word niet mee geleverd met de controller. Dit omdat de pH elektrode om het jaar vervangen moeten worden en er dus zeker van te zijn dat u een accurate meeting kan verrichten.

JBL proflora aansluiten

Jbl co2 controller ph meten 

De jbl co2 controller meet de hoogte van de ph doormiddel van een ph elektrode deze word vervolgens aangesloten aan de jbl co2 controller waarop dan de hoogte van de pH waarde is af te lezen. Hierdoor hoef je dus zelf niet meer met testjes aan de gang om de pH hoogte te weten en is altijd af te lezen op de jbl co2 controller. Deze pH elektrode dient wel eens in het jaar vervangen te worden om een garantie te bieden voor hoe accuraat het product is. De pH elektrode dient bij het installeren dan ook gekalibreerd te worden. dit word gedaan doormiddel van de kalibratie vloeistoffen  jbl pH 7 en jbl  pH 4 en gedistilleerd water om te spoelen. Deze vloeistoffen zijn ook te verkrijgen bij strijker aquarium. De vloeistoffen worden verkocht per 50 ml.

Voordelen van de jbl co2 controller

JBL co2 controller prijsEr zijn een aantal voordelen van de jbl co2 controller namelijk:

Het computer systeem regelt alles zelf. Hierdoor hoeft het systeem snachts ook niet handmatig uitgezet worden.

De ph waarde is altijd aftelezen op het display

De temperatuur in het aquarium is af te lezen op het display

Het systeem kan je waarschuwen bij een te lage of te hoge pH

De pH waarde word constant bijgehouden en hoeft niet meer handmatig periodiek gecontroleerd te worden. Hiernaast zijn er nog een aantal andere voordelen aan deze set waar over we u graag meer vertellen bij ons in de winkel van Strijker Aquarium in Rotterdam.

 Zeker wanneer een aquarium veel co2 vraagt is het handig om een controller op het co2 systeem te zetten. Een jbl co2 controller is namelijk veel nauwkeuriger dan wanneer je bijvoorbeeld vloeibare co2 toe zou voegen of wanneer je dagelijks handmatig de co2 set moet bedienen. Bij Strijker Aquarium helpen wij u graag om voor u het goede systeem te regelen. Zeker met de co2 controller van jbl bent u er zeker van dat u een mooi goed werkend systeem in handen heeft gekregen.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel