Creëer een gezond aquarium met een Eheim pomp.

Eheim pomp: Waarom goede watercirculatie in uw bak belangrijk is

Tip: Eheim pomp met een aquarium filter voor een langere levensduur 

De Eheim pomp is het merk binnen de aquarium wereld. Als u een aquarium liefhebber bent moet u weten dat een goede watercirculatie in uw bak erg belangrijk is voor de leefomgeving van uw vissen en planten. Een aquarium kost veel tijd en moeite en het onderhouden ervan is vaak meer werk dan van tevoren rekening mee word gehouden. Maar daarvoor krijgt u er een prachtige onderwaterwereld voor terug. Vervuiling van het aquarium is dan ook iets wat u liever wilt voorkomen na al dat harde werken. De Eheim pomp zorgt ervoor dat het water in uw bak constant circuleert en vuil en andere verontreinigen niet opstapelt maar naar de filter gecirculeerd worden. Daarbij zorgt de Eheim pomp voor meer zuurstof in uw aquarium dat een must is voor uw planten en vissen. De Eheim pomp brengt meer meststoffen bij uw planten dat zorgt voor gezondere aquariumplanten.

Hoe kunt u nou zien dat uw watercirculatie in de bak niet in orde is? Wanneer u plots veel last krijgt van algen en voornamelijk blauwalg kunt u ervan uitgaan dat de watercirculatie in uw bak niet optimaal is. Uw planten kwijnen weg en uw vissen zullen uiteindelijk een te kort aan zuurstof krijgen. Heeft u nog geen waterpomp? Een Eheim pomp zorgt ervoor dat uw aquarium continue in beweging blijft ook wanneer u niet thuis bent. Misschien heeft u wel een Eheim pomp maar geen aquarium filter dat samenwerkt met de Eheim pomp? Zonder pomp wordt het water niet meer door de filters geleid waardoor het aquariumwater niet meer gezuiverd wordt.

Sommige pompen werken samen met een filter maar kunnen ook afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. Tip! Combineer de Eheim pomp met een filter voor uw aquarium voor een gezonde en glasheldere onderwaterwereld. Niet alleen uzelf zal heel blij worden van zo een prachtig onderwaterzicht, maar uw aquarium planten en vissen zullen u ook heel dankbaar zijn voor hun langere levensduur in een gezonde omgeving. Om een optimale gezondheid in uw aquarium te behouden met u zo nu en dan ook uw Eheim pomp en filter schoonmaken. Een weetje: hoe groter de aquarium hoe minder vaak u de aquarium hoeft schoon te maken. Om de goede bacteriën in uw aquarium te waarborgen hebben we een handige tip voor u! Maar de filter schoon in een emmer met water van het aquarium. Zo kunt u het vuil eruit spoelen zonder dat u alle goede bacteriën wegspoelt. Om te voorkomen dat uw filter of Eheim pomp vastlopen kunt u een voorfilter plaatsen voor de filter, zodat kleine vissen zoals garnalen niet de filter in mee worden gezogen. Je kunt gemakkelijk meer stroming creëren in je aquarium door de stroming van de pomp harder te zetten. Merkt je dat er bladeren van je aquariumplanten afbreken en je vissen geen seconde rust kunnen vinden, dan is hoogstwaarschijnlijk de stroming in de bak te sterk. Zet de pomp iets zachter, zodat de stroming minder hard wordt. Een waardevolle tip: ververs minstens 1 keer per week de voorfilters en vergeet ook niet regelmatig de pomp zelf te reinigen. Zo waarborgt u een optimale gezondheid van uw aquarium en aquarium materialen.

 

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel