Nieuwe mogelijkheden met LED Verlichting aquarium

De voordelen van led verlichting aquarium plaatsen

Waarom de kleur led verlichting aquarium invloed heeft op uw planten

Fotosynthese is onmisbaar voor de planten groei in een aquarium. Fotosynthese wordt opgenomen uit licht dat maakt dat aquarium verlichting heel belangrijk is voor uw planten. Hoe sterker de aquarium verlichting is des te meer energie geproduceerd wordt en uw aquariumplanten zullen groeien. Led verlichting aquarium heeft de afgelopen jaren zijn weg gevonden naar de aquariumwereld en vervangt nu steeds meer de originele Tl-verlichting. Er wordt zelfs beweerd dat Led verlichting aquarium algen in een aquarium tegen gaat. Andere voordelen van Led verlichting aquarium is voornamelijk dat het duurzamer is. Led verlichting is misschien duurder in aankoop maar zuiniger in energie verbruik en duurzamer in levensduur. Daarnaast is Led verlichting aquarium koeler en straal dus minder warmte af dan tl-verlichting. Led verlichting aquarium kunt u dimmen waardoor u verschillende soorten situaties en sferen in het aquarium kunt creëren. De komst van led verlichting maakt het mogelijk dat er qua verlichting technisch veel meer mogelijk is voor aquariumhouders. Algen bestrijden is een meer bijkomen effect van led verlichting. Doordat de aquariumplanten voldoende voedingstoffen binnenkrijgen door goede verlichting zullen de algen langzamerhand dood gaan. Led verlichting aquarium dood dus geen algen, maar doordat de planten beter groeien zullen er minder algen ontstaan. 

Vaak horen we dat aquarium houders zonlicht willen nabootsen voor hun aquarium voor een zo’n natuurlijk mogelijk invloed op het aquarium, maar is dat ook echt zo? De komst van led verlichting aquarium maakt het mogelijk om gebruik te maken van RGB. RGB bestaat uit de primaire kleuren rood, groen en blauw. Hiermee kunnen allerlei kleuren gemengd worden waardoor de mogelijkheden oneindig zijn. Voor de fotosynthese wordt voornamelijk rood en blauw gebruikt. Groen licht heeft verder geen effect op de plantengroei, aangezien de kleur groen door de planten zal worden weerkaatst. Het is inderdaad zo dat je met de RGB kleuren zonlicht kunt nabootsen. Maar als we kijken naar de gezondheid en groei van de planten is het beter om te kijken waar de originele planten normaal staan in de natuur. Staan ze in schaduw? Dan hebben de planten meer rood licht nodig. Groeien de originele planten in de volle zon? Dan hebben deze aquariumplanten weer veel baat bij blauw licht.

Kleuren hebben dus degelijk een invloed op uw aquariumplanten, omdat u hiermee de natuurlijke habitat van de planten kunt nabootsen. Echter is een aquarium maar een klein stukje van de onderwaterwereld geplaatst op een kleine oppervlakte. Iedere aquarium vraagt dus een eigen aanpak van verlichting. Pas op met te sterke led verlichting aquarium! De verhouding verlichting en hoeveelheid CO2 plantenvoeding moet in perfecte balans zijn, anders krijgt u alsnog last van wildgroei en algen. Dit kunt u makkelijk vermijden door de Led verlichting aquarium hoger boven de bak te plaatsen of de lampen meer te dimmen. Led met dim functies kunnen prachtige sferen creëren onderwater! Denk hierbij aan zonsondergang, een opkomende zon of nacht. Zo kunt u uw verlichting op een timer instellen, zodat de sfeer perfect aansluit op het dagelijks leven. Led is dus niet alleen een groot technisch voordeel met tal van mogelijkheden voor aquarium liefhebbers, maar ook nog eens een lust voor het oog!

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel