Waarom kiezen voor led verlichting aquarium 200 cm?

Led verlichting aquarium 200 cm is energiezuinig en gaat langer mee

Led verlichting aquarium 200 cm helpt met algenbestrijding

Door te kiezen voor led verlichting aquarium 200 cm kies je voor een energiezuinige verlichting voor je aquarium. Deze led verlichting aquarium 200 cm is niet alleen energiezuinig, maar gaat ook langer mee dan je normale verlichting. Daarnaast heb je nog een bijkomend voordeel met led verlichting aquarium 200 cm, het is namelijk ook een goede manier om je algen te bestrijden. Het zorgt namelijk voor een betere plantengroei en deze zorgen ervoor dat algen niet kunnen groeien.

Led verlichting aquarium 200 cm is energiezuinig en hoeft minder snel vervangen te worden dan TL verlichting. In principe dien je elk jaar je TL verlichting te vervangen om zo het licht in je aquarium optimaal te houden. Dit is niet nodig met led verlichting aquarium 200 cm. Ook heeft led verlichting aquarium 200 cm meer technische mogelijkheden. De voordelen van led verlichting aquarium 200 cm zijn dat je door de glinstering en weerkaatsing van het licht het onderwaterleven beter te zien is en hierdoor je een betere beleving krijgt van de wereld waarin je vissen zich voortbewegen. Led verlichting aquarium 200 cm is dimbaar en hierdoor kan je verschillende lichteffecten creëren in je aquarium. Wat zou je denken van een zonsopgang of ondergang? Of gewoon dag en nachtverlichting? Led verlichting aquarium 200 cm heeft een betere lichtspreiding dan Tl licht. Hierdoor heb je niet het gevoel dat er een bouwspot gericht staat in je aquarium en voorkom je dus een raar lichteffect van 360 graden.

Doordat led verlichting aquarium 200 cm de plantengroei in je aquarium bevordert hebben algen minder voedingsstoffen en hierdoor is het licht ook gelijk een goede bestrijding van algen. Er zijn vele verschillende soorten algen, bijvoorbeeld zeewier is ook een algensoort. Algen zijn simpele (eencellige) planten die zich voeden met dezelfde voedingsstoffen als je andere mooiere planten. Doordat deze planten beter groeien met het led licht heb je minder last van algen, omdat je andere planten alle voedingsstoffen in zich opnemen en hierdoor blijven er niet genoeg voedingsstoffen over voor de algen om te groeien.

Als je besluit om je TL verlichting te vervangen door led verlichting dan kan je ervoor kiezen om deze direct op de locatie van je oude TL balken te plaatsen met een buis, of je kan kiezen om speciale led units aan te schaffen die gemaakt zijn om je TL balken compleet te vervangen. Deze kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden, net wat het makkelijkste is voor jouw aquarium. Er zijn verschillende kleuren en warmte levels binnen led verlichting. Het is dus belangrijk om goed uit te zoeken welke led verlichting het beste geschikt is voor jouw aquarium. Niet elke vis en plantensoort doet het goed bij dezelfde verlichting. Daarnaast dien je rekening te houden met de afmetingen en het type aquarium. Als je gaat shoppen voor led verlichting zal je zien dat er vele keuzes zijn uit Kevin, Lumen en er wordt een kleurtemperatuur aangegeven. Elke led verlichting bestaat uit een combinatie van koud en warm wit licht, rood licht en blauw licht. Belangrijk dus om te kiezen voor de juiste verlichting voor jouw aquarium.

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel