Sera Nature visvoer, wat is het verschil?

Sera Nature: Natuurlijk siervisvoeder zonder kleur- en conserveermiddelen

Op de Interzoo 2018, de wereldwijd grootste beurs van de huisdieren branche, heeft sera diverse productnieuwtjes gepresenteerd. Met Sera Nature presenteerde de onderneming uit Heinsberg een nieuwe voederserie, die uit bijzonder natuurlijke voedersoorten bestaat. Alle visvoeders hebben daarbij gemeen, dat ze helemaal zonder kleur- en conserveermiddelen geproduceerd worden. Bovendien werden er waardevolle inhoudstoffen zoals bijv. insectenmeel (in Vipan Nature en Goldy Nature) bijgevoegd. De verschillende Sera Nature voedersoorten zijn uiteraard ook direct bij Strijker aquarium in zowel de winkel als online te verkrijgen. Sera visvoer nature verschil

Op de natuurlijke inhoudstoffen komt het aan

De topic gezonde voeding is ook in de aquaristiek een actueel thema. Een hoogwaardig voeder is daarbij de basis en niet alleen maar goed voor de gezondheid, maar ook voor de spijsvertering. Is een voeder door de vissen goed te verteren, leidt dit ook tot de reductie van de waterbelasting en daarmee tot betere leefomstandigheden en duurzaam helder water. Daarbij is volgens de tegenwoordige stand van kennis een veelzijdige voeding met natuurgetrouwe ingrediënten de beste bescherming tegen eventuele tekorten. Vitale stoffen zoals bijv. vitaminen, pigmenten, antioxidanten, complexe secundaire plantaardige stoffen alsook pre- en probiotica zijn nuttige en essentiële substanties, die een voeder verrijken. Volgens actuele research-resultaten zijn het vooral de natuurlijke vitale stoffen zoals bijv. astaxanthin, die een bijzonder bevorderende werking op het welzijn, de resistentie en een lang leven hebben. Astaxanthin is afkomstig van de Haematococcus-alg en heeft niet alleen maar antioxidatieve, de vruchtbaarheid bevorderende en het immuunsysteem versterkende eigenschappen, maar versterkt ook de kleuren van de siervissen. In vergelijking met synthetisch astaxanthin behaald de natuurlijke, zeer dure grondstof daarbij betere resultaten.    

Voor een natuurlijke voeding van de siervissen

Met de nieuwe voederserie Sera Nature verandert de norm van visvoeders, die de voeding van siervissen nog natuurlijker vorm geven, want: ze zijn vrij van kleur- en conserveermiddelen. Zoals je aan de hand van de namen al kunt vermoeden, is de basis van hun receptuur hun oude naamgenoot (bijv. sera Vipan), en verdere hoogwaardige ingrediënten werden bijgevoegd. Inmiddels zijn alle Sera visvoeders aangepast aan de norm van de toekomst.

 

Sera vipan vlokkenvoer natureInsectenmeel als hoogwaardige, duurzame proteïnebron

Zowel Sera Vipan Nature alsook Sera Goldy Nature bevatten insectenmeel, hetwelk aan het natuurlijke voedingsspectrum van de siervissen voldoet. Maar er zijn ook nog andere redenen, die voor het gebruik van insectenmeel in siervisvoeder spreken: Het meel, rijk aan proteïnen en afkomstig van de zwarte soldaatvlieg (Hermetia illucens), is voor de vissen zeer goed verteerbaar en vertoont een op de behoefte gericht voedingsstoffenprofiel. Daarbij komt nog eens, dat de productie van insectenmeel bijzonder ressourcen besparend is.

 

Krill (rijk aan carotenoïden) voor de natuurlijke kleurontwikkeling Sera San nature bestellen

De twee lekkernijen Sera GVG-Mix Nature en Sera marin GVG-Mix Nature alsook Sera San Nature kenmerken zich door hun hoge gehalte aan krill. Krill bevordert niet alleen maar de kleurontwikkeling, maar verhoogt tegelijkertijd ook de acceptatie, vitaliteit en de paaigereedheid van de siervissen. Deze eigenschappen maken van krill een ideaal ingrediënt voor kleurvoeders zoals het nieuwe San Nature. De twee lekkernijen Sera GVG-Mix Nature en Sera marin GVG-Mix Nature zijn dankzij de toevoeging van gedroogde, hele voederdieren rijk aan natuurlijke mineralen en sporenelementen zoals jodium en bevorderen de gezondheid en de vruchtbaarheid van de siervissen.

 

Sera groenvoer vlokkenNatuurlijk Spirulina met een hoog gehalte aan plantaardige proteïnen en carotenoïden

Bij het plantaardige voeder Sera Flora Nature werd het gehalte van het waardevolle, natuurlijke ingrediënt Spirulina verhoogt. De Spirulina-alg is een planktonorganisme, hetwelk goed in het natuurlijke voedingsspectrum van de siervissen past. Daarom geldt ze ook als een soort "superfood": want in werkzame concentraties bevordert ze niet alleen maar optimaal van elkaar gescheiden, briljante en heldere kleuren, maar verzorgd de vissen ook met hoogwaardig plantaardig proteïne, waardevolle omega-vetzuren, volop vitaminen alsook mineralen en sporenelementen. Daarom is Spirulina een onontbeerlijk ingrediënt, waarvan het gehalte in Sera Flora Nature bijzonder hoog is.

 

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel