Oase Organix visvoer

Oase Organix visvoer

Oase heeft in 2021 zijn eigen visvoer lijn uitgebracht genaamd Organix.

Het geen wat Oase Organix onderscheid van ander visvoer zijn de ingrediënten en de manier waar op ze deze bemachtigen.

Verschil Oase visvoer kopen

Bij ander visvoer worden vaak ingrediënten gebruikt zoals vismeel, plantaardige olie, granen en groenten.

Vismeel bevat een extreem hoog zoutgehalte dat komt door het productie proces vismeel word namelijk eerst verwarmt en dan ontvet. Dit zoutgehalte kan als het achterblijft in je aquarium  zorgen voor schommelingen van de water waardes. Ook is vismeel niet heel duurzaam want van 7 kilogram vis kan maar een kilogram vismeel gemaakt worden.

Plantaardige olie bevat veel omega 6 dat klinkt goed maar dat is het niet teveel omega 6 kan zorgen voor ontstekingen.

In de meeste gevallen bevat ander voer ook veel tarwebloem dat verhoogt het zetmeel gehalte wat het water vervuilt en voor vertroebeling zorgt, ook zorgt het voor meer fosfaat.

Ander visvoer gebruikt ook veel groenten wat eigenlijk heel onnatuurlijk is want de vissen hebben normaal gesproken geen toegang tot groenten die op het land worden geteeld. Oase visvoer verantwoord biologisch

Oase Organix voer onderscheid zich hiervan om hun voedsel van hele bevroren vissen uit Alaska, garnalen, kelp en andere ingrediënten.

Oase Organix visvoer gebruikt in plaats van spirulina (zoals de meeste merken) kelp als ingredient.

Kelp is een bruine alg uit zeewater, kelpalgen hebben hoogwaardige voedingstoffen en zijn rijk aan natuurlijk jodium. Kelp groeit vooral in koude wateren aan de kust,  deze meercellige algen staan het liefst in kalm en ondiep water met rotsachtige ondergrond zodat ze genoeg zonlicht en stevigheid krijgen.

Oase Organix visvoer gebruikt alleen kelp dat op een duurzame manier is geoogst. Ze snijden bijvoorbeeld alleen de bovenste stukken met de hand af zodat lokale jonge vissen van de lokale populatie geen anderen plek hoeft te zoeken om op te groeien. Hiervoor hebben ze een (exclusieve) vergunning van het Alaska department of fish and game gekregen voor het oogsten hiervan.

Verschil Oase visvoer organixAssortiment

Oase Organix heeft een heel uitgebreid assortiment met meer dan zestien verschillende voersoorten in verschillende maten waardoor je een uitgebreid menu hebt voor je aquarium vissen

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel