Led verlichting aquarium 48 cm voor uw aquarium.

Voor een natuurlijke uitstraling, led verlichting aquarium 48 cm.

Verschillende soorten led verlichting aquarium 48 cm.

Bij de aanschaf van een mooi aquarium met prachtige vissen en kleurrijke waterplanten, moet goed worden nagedacht over de verlichting van dit aquarium. U wilt tenslotte dat de vissen er goed blijven uitzien, en dat de planten goed groeien. Verlichting speelt hierin een belangrijk rol. Maar ook op de groei van algen heeft verlichting een effect. Welke verlichting goed is voor uw aquarium hangt onder andere af van welke soort vissen en planten u heeft, maar ook van de grote van de bak.

Een goede manier om uw aquarium te voorzien van de juiste verlichting is met de led verlichting aquarium 48 cm.

Er wordt vaak gedacht dat licht goed is voor een aquarium omdat de planten dan beter groeien. Veel licht zorgt er inderdaad voor dat de planten groeien maar door te veel licht ontstaat er een tekort aan voedingsstoffen omdat de groeiende planten die opgebruiken. Dit tekort aan voedingsstoffen heeft algengroei tot gevolg, waar u natuurlijk niet op zit te wachten. Aan de andere kant is te weinig licht ook niet goed want dan groeien de planten minder en produceren ze minder zuurstof voor de vissen. Led verlichting aquarium 48 cm, kan hier een oplossing bieden.

Ten opzichte van de traditionele Tl-buizen en halogeenlampen biedt led verlichting aquarium 48 cm toch wel wat voordelen. Het bespaart energie, is duurzaam, wordt niet warm en bevat geen kwik. Led verlichting is verkrijgbaar in zo goed als elke kleurtemperatuur en die kleurtemperatuur blijft constant behouden. Wat niet het geval is bij Tl-verlichting. In aanschaf is de led verlichting aquarium 48 cm aanzienlijk duurder maar op de lange termijn bent u toch wel goedkoper uit. Dat komt omdat deze ledverlichting tot wel 10 jaar mee kunnen gaan en een stuk minder energie verbruiken. Op lange termijn is ledverlichting dus ook nog eens milieuvriendelijker.

Het aantal soorten ledverlichting voor aquariums is enorm. Zo bestaat er led verlichting aquarium 48 cm waarbij u zonsondergang kunt nabootsen, RGB-ledverlichting waarbij u de kleuren van het licht kunt aanpassen, standaard led verlichting en ook waterdichte strips in glazen buizen met ledlampen waarmee u kunt experimenteren in uw aquarium.

Op zoek naar ledverlichting voor uw aquarium loopt u tegen een aantal begrippen aan: Lumen-Watt-Kelvin. Belangrijke begrippen die vaak door elkaar worden gehaald. Hoeveel licht er uit een lamp komt, wordt uitgedrukt in Lumen. Zo staat een lamp van 75 Watt bijvoorbeeld voor 1100 lumen. Kelvin is dan weer een begrip waarin temperatuur wordt uitgedrukt, bij led verlichting aquarium 48 cm wordt Kelvin gebruikt voor de kleurtemperatuur. 2800 Kelvin is een zacht witte kleur terwijl 5000-6500 Kelvin de kleurtemperatuur is van daglicht. Hoe lager de K waarde is, des te roder is het licht. Watt staat voor het stroomverbruik van de led verlichting aquarium 48 cm.

Led verlichting aquarium 48 cm is ook verkrijgbaar met dimmer. Hiermee kunt u de lichtintensiteit aanpassen naar de eisen van uw aquarium en uw eigen voorkeur. Voor de balans in het aquarium heeft u het juiste aantal lumen nodig aan verlichting. Door het licht te dimmen past u de lichtintensiteit aan naar de biotoop van uw aquarium.

Als u overstapt van Tl-verlichting naar led verlichting aquarium 48 cm, bouw de lichtintensiteit dan langzaam op. Ledverlichting heeft namelijk een hogere lichtintensiteit dan Tl-verlichting

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel