Led verlichting aquarium 20 cm.

Wat u moet weten over led verlichting aquarium 20 cm.

Led verlichting aquarium 20 cm voor een gezonde plantengroei.

Heeft u een aquarium met Tl-verlichting of halogeenlampen en wilt u overstappen op ledverlichting? Laat ons dan eens bekijken wat dat inhoudt. Want u gaat een investering aan van meer dan 10 jaar en dan is het toch wel belangrijk dat u weet wat u koopt.

De led-technologie heeft de laatste jaren heel wat vooruitgang geboekt. Er bestaan enorm veel mogelijkheden in ledverlichting voor uw aquarium. Daarom moet u in de eerste plaats nadenken over de hoeveelheid licht die nodig is boven uw specifieke aquarium. Ledverlichting geeft namelijk meer licht dan een Tl-lamp. Bovendien heeft elke plant zijn eigen lichtbehoefte en moet u ook rekening houden met de grootte van uw aquarium.

Heeft u een aquarium met veel vissen dan heeft uw aquarium minder licht nodig dan een aquarium met veel planten. Zoutwatervissen zijn dan weer gewend aan meer licht dan zoetwatervissen. Een rif-aquarium heeft een hoge lichtintensiteit nodig omdat koraal zeer afhankelijk is van licht.

Hoe lang de verlichting per dag moet branden, is een andere vraag waarover u moet nadenken bij de aanschaf van ledverlichting. Als u planten heeft die veel licht nodig hebben om te groeien, moet de led verlichting aquarium 20 cm langer aanstaan dan wanneer uw planten minder licht nodig hebben. Zet in het begin het licht voor een bepaalde tijd aan en houd in de gaten of er algengroei ontstaat. Is dit het geval, dan moet u de led verlichting aquarium 20 cm minder lang aan laten. Ook daglicht heeft invloed op het aantal uur dat uw led verlichting aquarium 20 cm aan moet staan. Heeft u de juiste hoeveelheid licht gevonden, zorg dan dat u een tijdschakelaar aansluit op de led verlichting aquarium 20 cm zodat deze telkens op hetzelfde uur aan- en uitgaat.

Naast de lichtintensiteit is ook de kleur van de led verlichting aquarium 20 cm belangrijk. Wilt u de groei van de planten stimuleren, kies dan voor een lagere kleurtemperatuur. Met kleur kunt u ook verschillende sferen creëren. Een combinatie van meerdere soorten verlichting zorgt ervoor dat uw planten beter groeien en dat de vissen hun mooie kleur behouden.

Er zijn een groot aantal mogelijkheden als het gaat om ledverlichting. Van waterdichte spotjes tot tegels die u boven het aquarium kunt hangen. Of strips, die u kunt buigen en daardoor makkelijk in hoeken geplaatst kunnen worden.

Led verlichting aquarium 20 cm en andere maten, is het soort aquariumverlichting dat steeds meer wordt gebruikt. Door de lichtintensiteit en de helderheid groeien uw planten goed. Bovendien is led verlichting aquarium 20 cm zeer duurzaam en is het zuinig in gebruik. De ledlampen worden niet warm en hebben daardoor geen invloed op de temperatuur van het water. Daarnaast kan de led verlichting aquarium 20 cm gedimd worden waardoor u een zonsopgang, een zonsondergang en andere effecten kunt nabootsen in de bak. Dankzij het dimmen kunt u ook de lichtintensiteit instellen.

De waterdichte Led verlichting aquarium 20 cm zorgt voor zacht licht zonder Uv-straling en is geschikt voor gebruik in het water. Doordat het een klein formaat is past het makkelijk in uw aquarium. Het zorgt voor een kleurrijk aquarium!

© 2009 - 2024 Aqua Unlimited | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel